Oreh
Plod:
srednje debel, rahlo podolgovat, luščina je svetla, precej nagrbančena, jedrce je zelo svetlo, odlične kakovosti, izplen jedrca je med 43 in 47%
Zorenje:
začetek do sredina oktobra
Rodnost:
zelo dobra, rodi na obstranskih brstih
Rast:
srednje bujna, nekoliko pokončna rast
Opraševalci:
Fernette, Ronde de Montignac, Meylannaise
Opombe:
brsti zelo pozno, začetek maja, odporna na spomladanske pozebe, zelo malo občutljiva na bakterijsko pegavost
Plod:
debel, okroglasto podolgovate, rahlo oglate oblike, luščina je svetla, gladka in dobro spojena, jedrce je veliko, nekoliko rjavkasto in se zlahka izlušči, izplen jedrca je od 46 do 50%
Zorenje:
začetek do sredina oktobra
Rodnost:
zelo dobra in redna, zgodnji vstop v rodnost, rodi na večini obstranskih brstov
Rast:
srednje bujna, nekoliko razprostrta
Opraševalci:
Franquette, Ronde de Montignac, Meylannaise
Opombe:
brsti zelo pozno, zato je odporna na pozne spomladanske pozebe, malo občutljiva na bakterijsko pegavost
Plod:
debel, okroglasto kopaste oblike, luščina je svetla, gladka, z vmesnimi gubami, jedrce je svetlo rjavo, izplen jedrca je 45 do 50%
Zorenje:
začetek do sredine oktobra
Rodnost:
zelo dobra in redna, zgodnji vstop v rodnost, rodi na obstranskih brstih
Rast:
bujna, razprta
Opraševalci:
Franquette, Fernor, Fernette
Opombe:
brsti konec aprila, zmerno občutljiva na spomladanski mraz, mladi poganjki bolj občutljivi na bakterijsko pegavost
Plod:
srednje debel, podolgovato eliptičen, luščina je tanka, čvrsta, rahlo brazdasta, svetle barve, jedrce je zelo svetlo, odličnega okusa, lahko se izlušči, dobit jedrca je okrog 46%
Zorenje:
začetek do sredina oktobra
Rodnost:
dobra in redna
Rast:
srednje bujna do bujna
Opraševalci:
Ronde de Montignac, Meylannaise, Elit
Opombe:
brsti zelo pozno, začetek maja, odporna na spomladansko pozebo, nekoliko občutljiva na nizke temperature zgodaj jeseni, ker ima zelo dolgo rastno dobo, malo občutljiva na bakterijsko pegavost
Plod:
srednje debel do debel, široko ovalne oblike, luščina je zelo gladka, svetla, jedrce je rumenkasto, dobrega okusa, izplen jedrca je 48%, razvije tudi apomiktične plodove (razvoj semena brez oploditve), tako da rodi, tudi če v bližini ni opraševalne sorte
Zorenje:
sredina do konca oktobra
Rodnost:
zelo dobra, redna
Rast:
bujna
Opraševalci:
Franquette, Fernor, Fernette
Opombe:
brsti srednje pozno, konec aprila, srednje občutljiva na spomladanske pozebe in glivično pegavost
Plod:
srednje velik, ovalen, luščina je svetla, gladka, dobit jedrca je okrog 46%
Zorenje:
sredina do konca oktobra
Rodnost:
dobra in redna
Rast:
srednje bujna do bujna, nekoliko pokončna rast
Opraševalci:
Parisienne, Franquette, G-24, G-139, delno samooplodna
Opombe:
brsti pozno, začetek maja, zato je bolj odporna na spomladansko pozebo, srednje občutljiva za orehov ožig
Plod:
srednje debel do debel, okroglasto ovalne oblike, luščina je nekoliko hrapava in rjavkasta, jedrce je kakovostno, svetlo rjavo in se zlahka izlušči, delež jedrca v plodu je 48%
Zorenje:
konec oktobra
Rodnost:
srednje dobra, zgodnji vstop v rodnost
Rast:
bujna
Opraševalci:
Ronde de Montignac, Meylannaise, Elit
Opombe:
brsti pozno, po prvem maju, zato je odporna na spomladansko pozebo, malo občutljiva na bakterijsko pegavost