Nashi - japonska hruška
Plod:
srednje debel do debel, kožica rumeno rjave barve, meso sočno, čvrsto, z značilno aromo
Zorenje:
sredina julija
Rodnost:
dobra in redna, zgodnji vstop v rodnost
Rast:
pokončna in bujna
Skladiščenje:
2 do 3 mesece
Opombe:
križanec med nashijem in evropsko hruško
Plod:
srednje debel, sploščeno okrogle oblike, meso čvrsto, zelo sočno, sladko, aromatično
Zorenje:
konec avgusta
Rodnost:
dobra, pozen vstop v rodnost
Rast:
srednje bujna
Opraševalci:
Hosui
Skladiščenje:
v hladilnici 3-4 mesece
Plod:
srednje debel, sploščeno okrogle oblike, meso čvrsto, zelo sočno, zelo sladko, aromatično
Zorenje:
konec avgusta do začetek septembra
Rodnost:
zelo dobra, pozen vstop v rodnost
Rast:
srednje bujna
Opraševalci:
Hosui
Skladiščenje:
v hladilnici do 5 mesecev
Plod:
srednje debel, okrogle oblike, meso čvrsto, sočno, kislo-sladkega okusa
Zorenje:
začetek septembra
Rodnost:
zelo dobra, redna
Rast:
bujna
Opraševalci:
Shinseiki
Skladiščenje:
v hladilnici 4-5 mesecev