NAROČILA BRESKOVIH OKULATOV

14. July 2022

Sadjarje obveščamo, da sprejemamo naročila za poletno cepljenje breskev in nektarin (breskove okulante). Okulante je možno naročiti na treh različnih podlagah:

  • sejanec vinogradniške breskve; je še vedno najbolj razširjena podlaga, primerna za globoka, prepustna, zračna in spočita tla oz. tla kjer niso še rastle breskve. Ne prenaša visokega odstotka aktivnega apna in ni primerna za utrujena in vlažna tla
  • GF 677 (križanec breskve in mandlja); je najprimernejša podlaga za utrujena tla, omogoča ponovno sajenje breskev na isto mesto. Dobro prenaša višji odstotek aktivnega apna v tleh in sušna tla, ni primerna za mokra, vlažna tla

V ponudbi je velik izbor sort, od zgodnjih do poznih sort (MAYCREST, SPRINGCREST, SPRINGBELLE, REDHAVEN, MARIA MARTA, VETERAN, FAYETTE…. in druge sorte),  ploščatih sort….

Naročila sprejemamo tudi za ostale sadne sadike. S  pravočasnim naročilom si lahko zagotovimo kvalitetne sadike in željeno sorto na ustrezni podlagi.

Za naročilo oz. pojasnila nas kontaktirajte na tel.: 053054109 (med 10.00 in 14.00 uro) ali na e-naslov: drevesnica@go.kgzs.si.